dijous, 10 de novembre del 2016

Els refugiats et necessiten, implicat! (V)

Diuen que una imatge val més que mil paraules i, en aquest cas d'avui, és ben certa l'afirmació. Us deixem aquí la fotografia guanyadora del World Press Photo Contest  2016.

World Press Photo of the Year

La fotografia, titulada Hope for a New Life , és de Warren Richardson, un fotoperiodista freelance que treballa a l'Europa Oriental i que va capturar el moment en què un nadó era passat per sota d'una barrera de filferro de pues a mans d'un refugiat sirià que havia aconseguit creuar la frontera entre Sèrbia i Hongria a prop de Röszke.

Una fotografia colpidora que ens obliga a afrontar la realitat que passa a la vora de casa nostra i que comporta el patiment de tantes i tantes persones.

Si en voleu veure'n més, podeu accedir al següent vincle:

http://www.worldpressphoto.org/



O si ho preferiu, podeu assistir al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) on des d'avui i fins l'11 de desembre podreu veure amb el lema “Veure i entendre”, les fotografies que han rebut el prestigiós premi de fotoperiodisme. L’exposició reuneix les 155 fotografies guanyadores d’aquest certamen i vol obrir el debat sobre el valor i els reptes del fotoperiodisme.